Loading...

En Dalmau

Jordi Pujol i Soley 6-IX-2018 / El Nacional.cat

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va escriure el 2016 un text inèdit sobre la la figura de mossèn Josep Dalmau, capellà i activista independentista traspassat aquest dimecres, que reproduïm aquí pel seu interès polític i humà. El presentem juntament amb una breu obituari, arran de la mort de Dalmau, també escrit per Pujol.

El Nacional.cat

6-IX-2018

La mort de Mn. Dalmau, tot i que ja fa temps que es donava per imminent, segur que ha commogut molta gent. I que l’ha fet reflexionar. I repassar en la memòria el que ha estat la seva vida i la seva presència. Des del punt de vista espiritual i d’Església, des del punt de vista social i polític, des del punt de vista d’arrelament al país i de la seva defensa. I des del punt de vista del compromís amb la gent, amb les persones.

Tot això, viscut i practicat amb molta llibertat d’esperit. Amb valentia. Fins i tot de vegades sorprenent i sacsejant la gent. Jo mateix en algun moment em vaig sentir interpel·lat. Ha estat un personatge amb qui en algun moment ha estat difícil estar-hi d’acord (per la novetat i radicalitat d’algun plantejament) però amb el qual sempre es mantenia una relació afectuosa. Per la seva qualitat humana i per la seva autenticitat cristiana (més enllà de formalismes). Per sobre de tot era un home bo. Un home amb criteri i també atrevit, un home de principis i alhora comprensiu.

Durant els seus darrers anys se li va accentuar aquesta humanitat. I la serenitat d’esperit. El seu record ens serà benèfic. Com a persones, i com a país.

Per sobre de tot era un home bo. Un home amb criteri i també atrevit, un home de principis i alhora comprensiu.

El seu record ens serà benèfic. Com a persones, i com a país.

……………………………………………

Us agrada aquest escrit? Compartiu-lo!
RSS
Comparteix Google+
Comparteix Facebook
Comparteix Twitter
Comparteix LinkedIn
Visita\\\
Comparteix Email
Comparteix Whatsapp

close

Us agrada aquest blog? Compartiu-lo!