Loading...

En preparació:

Entre l’acció i l’esperança/1

Des dels turons a l’altra banda del riu

(escrits de presó) Jordi Pujol 1978

Jordi Pujol 1978

Des dels turons a l'altra banda del riu (escrits de presó) Jordi Pujol 1978

Jordi-Pujol-escrits-presso-1978
Des dels turons a l’altra banda del riu (escrits de presó) Jordi Pujol 1978

DES DELS TURONS A L’ALTRA BANDA DEL RIU és una recopilació de diversos assaigs escrits des de mitjans de 1961 a octubre de 1962, estant l’autor pres a Saragossa.
No és un llibre polític ni d’estratègia, ni tampoc és un treball d’exposició de les idees i dels conceptes. Són escrits que expressen la voluntat d’afirmació, d’afirmació d’un home pres enfront de l’adversitat i sobretot d’afirmació col·lectiva, d’afirmació de català, d’afirmació d’home lliure enfront del poble oprimit. Són escrits d’afirmació de l’antimediocritat, de rebuig de la resignació i de l’acceptació del país i com a generació, de papers subalterns, d’objectius petits i mesquins.
Són assaigs des del final de la joventut on es manifesta l’exasperació i la revolta contra la nostra, i la seva, condició d’homes vençuts I de poble subjugat que aleshores érem, de lluita contra l’estat d’abatiment del país. Però són escrits d’esperança i de fe. Fe en Catalunya, fe en els homes i fe en Déu. Tot plegat, DES DELS TURONS A L’ALTRA BANDA DEL RIU esdevé una exaltació de Catalunya i del fet català: «Catalunya no és un poble vulgar», ens diu l’autor, que opta per la grandesa i la magnanimitat del seu poble.


close

Us agrada aquest blog? Compartiu-lo!